САОПШТЕЊЕ

18/04/2023

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић посетио је данас Осечину где је говорио на обележавању Дана општине.

Осечина као свој дан обележава сећање на 16. април 1804. године, када су се 300 српских бораца предвођених браћом Недић у боју на Чокешини супроставили 20 пута бројнијој турској војсци.


Министар је у обраћању поручио да ми данас не морамо као хероји са Чокешине да излазимо на мегдан освајачима, али морамо да, учинимо све да сачувамо мир и стабилност како бисмо обезбедили бољу будућност за сву нашу децу. Да на личном примеру покажемо и храброст и упорност и пожртвованост, и уз слогу ћемо остварити набоље резултате за нашу земљу.

Сваки нови пут, нови километар пруге, нова отворена фабрика део је те борбе да Србија напредује пре свега економски, а онда ће свакако бити јача и политички и војно и никоме више никад неће пасти на памет удари на Подгорину и Осечанце... Председник Републике Александар Вучић мудро и храбро предводи овакву политику у којој има подршку и помоћ свих нас из Владе Србије, али верујем и надам се и сваке локалне самоуправе и сваког нашег грађанина ком је на срцу Србија

– истакао је министар Милићевић.

Поручио је да се као министар који је у Влади Републике Србије задужен за координацију активности са дијаспором посветио изналажењу мера како приволети наше људе из расејања да се трајно или привремено врате у Србију и како искористити све њихове потенцијале да помогну развоју своје отаџбине. Министарсво и Влада ће учинити све да привуку и наше људе из дијаспоре да инвестирају у овај крај, да задржимо Подгорце на својим огњиштима, али ту је потребно и да локална самоуправа припреми своје пројекте које ће понудити потенцијалним улагачима.

Ускоро ће у Београду ће бити одржан велики сабор наше дијаспоре на ком ће учешћа узети сва релевантна удружења Срба из целог света. И овај скуп је прилика да се локалне самоуправе повежу са потенцијалним инвеститорима.

БАНЕРИ