Министар у Куманову за Видовдан

САОПШТЕЊЕ

28/06/2023

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић синоћ је у Куманову присуствовао прослави Видовдана у организацији Заједнице Срба у Македонији.

Наши сународници који живе у Северној Македонији јуче су обележили и посебан јубилеј - сто година од Видовдана 1923,. када су положени темељи Соколане, једног од најлепших и најрепрезентативнијих објеката који је саграђен у Куманову. Овај објекат био је намењен за вежбе и спортска надметања друштва „Соко“, али и одржавање културно-уметничких и забавних манифестација.

Историчари и хроничари сведоче о великом јединству и слоги Кумановчана, али и свих Срба широм тадашње државе, током трајања изградње Соколане. Управо јединство и слога су оно што нам је и данас свима потребно, како народима с којима делимо суживот на Балкану, тако и пре свега нама Србима да будемо сложни и јединствени међу собом. Част ми је данас на Видовдан да будем с вама и да изразим подршку и бригу Владе Србије према нашем народу где год он живео. Свестан сам изазова с којима се сусрећете у очувању нашег језика, културе и традиције и јачању идентитета. Желим да вам поручим да нисте сами - Србија је с вама, подржава вас и стоји вам на располагању

– истакао је министар Милићевић.

На спортским теренима испред зграде Соколане одржан је и ревијални турнир у малом фудбалу, а министар је доделио пехар и медаље победничком тиму, који су чинили момци из села Тромеђа код Куманова. Обележавању Видовдана и турниру, поред великог броја грађана Куманова, присуствовали су и амбасадор Србије у Скопљу Невена Јовановић и председник Демократске партије Срба и посланик у Собрању Иван Стоиљковић.

БАНЕРИ